Изяви и награди от състезания на ученици

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА МАЛКИТЕ ПЛУВЦИ НА ОУ“ СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ“


Поздравления за Радина Анатолиева Маринова, ученичка от 1.в клас, наградена със сертификат за първо място на XVI  Математическо
състезание“ Малкият принц“.


Основно училище “Св.св.Кирил и Методий”гр.Варна участва в състезанието Spelling Bee 2022

На 27.03.22г.се проведе регионалния кръг на състезанието по английски правопис Spelling Bee.Двамата победители от училищния кръг Емилия Иванова от 7а клас и Борис Илиев от 6г клас се представиха блестящо,като и двамата достигнаха до последните кръгове на състезанието.Нашето училище се гордее с двамата учасници и им пожелава още много бъдещи успехи.
 
29.03.2022г.                                                             Ана Колева
гр.Варна                           
(учител по английски език и координатор на състезанието)
                                                      

Стефания Стефанова от 6 в клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” гр. Варна бе отличена с Първа награда, златен медал и плакет в своята възрастова група за успешно участие в XI издание на Националния ученически конкурс „Българските архитектурни паметници в макети” Варна 22 г.

Конкурсът е посветен на Националния празник на България – Трети март и  има за цел да се засили интереса на учениците към историята на България и към архитектурните паметници, създадени преди и след Освобождението.

Стефания е изработила макет на къщата на габровския търговец Петър Сака, построена през 1850 г. до Баев мост в Габрово. Възстановена е в Етъра през 1970 г. Фасадата й е изпъстрена с рисувани колони с много прозорци.

Макетите на участниците вече могат да бъдат разгледани в изложбената площ на стъкления павилион на Радио Варна.

2022-03-14


   Спортни постижения
  
   Моника Николова, ученичка от IV г клас участва на международен турнир по художествена гимнастика, който се проведе в Рим, Италия на 30.12.2021 година. Състезателката на клуб по художествена гимнастика „Чар ДКС“ Варна добавя към колекцията си два бронзови медала - III-то място на лента и III-то място на топка.
  Браво, Моника! Пожелаваме ти още много успехи на предстоящите състезания! 

                           2022.01.05

Raya_Vachkova_-_za_saytagramota