Състезания, олимпиади, конкурси

УЧЕБНА  2023/2024 ГОДИНА


Ученици от трети и четвърти клас се включиха в Международната дистанционна ученическа олимпиада „КИНГС“.

     Те провериха своите знания по български език, математика, английски език, човекът и природата, човекът и обществото, логика и информационни технологии.

     Диплома за постигнати изключителни резултати по предметите, по които се състезаваха получиха: Александра Василева – 4.а клас; Алина Маркова – 4.а клас;

За финалния кръг се класираха: Мария Андреева – 4.а клас; Йово Войнов – 3.г клас и Адриан Георгиев – 3.г клас.

 

Поздравления, деца!


Магдалена Николова, ученичка от 1.в клас с чудесно представяне на Коледно математическо състезание.

Поздравления!


Второ място и сребърен медал за Мартина Валериева Филипова, от 3.д клас, за участието й в 32ри есенен математически турнир” Черноризец Храбър”, който се проведе на 1 ноември 2023г.в град Варна.


Поздравления за учениците от 3.В клас, класирали се отлично на есенния кръг на състезанието „Математика без граници“:

Радина Маринова  – I място и  златен медал;

Илкай Исмаил и Кристиян Новаков – II място и  сребърни медали.

    Илкай Исмаил е отново победител в своята възрастова група и на Международната олимпиада по ментална аритметика „Mindskills global 18“.


     С радост и гордост ви съобщаваме за поредните успехи на нашите математици – отличници! На есенния кръг на състезанието „Математика без граници“, Ангел Киров /3.г клас/ отново спечели I място и златен медал, а Борис Митков /също от 3.г клас/ е на III място, което му донесе бронзов медал.

    Само така, момчета! Не пестете силите си! Постоянството и трудолюбието винаги дават положителни резултати!


Тодор Тодоров Димитров, ученик от 6.б клас в ОУ “Св.св. Кирил и Методий”, посещава тренировки по плуване от 4–годишна възраст. На 6 години е картотекиран състезател към КСП “Торпедо” – Варна. В резултат на усилените тренировки по плуване, в продължение на повече от 8 години има редица спортни постижения на клубни състезания.

На Републиканско първенство по плуване, което се проведе от 01. до 03.12.23г. в гр.Бургас, Тодор Димитров стана вицедържавен шампион по плуване на 200 м свободен стил с време от 2 мин. и 14 сек. и се класира 3 – ти на 50 м бруст – бронзов медалист.


Нов повод за гордост в 5.г клас донесе Адриан Бояджиев с първото си място на 19-то държавно първенство за мъже, жени, юноши и девойки по киокушин карате, което се проведе в град Варна. Между повече от 200 участници на 21 октомври, Адриан грабна златния медал и купа за спортното си постижение, това стана във възрастовата група 10-11 години. По традиция той почерпи за успеха си и получи поздравления от съучениците и учителите си.Спортно постижение направи Адриан Бояджиев от 5. г клас на престижно международно състезание в Турция по Карате Киокушин. Бронзов медал и достойното трето място взе нашият ученик в град Бурса сред многото участници. Пожелаваме му още много постигнати върхове в спорта и купища медали.