Състезания, олимпиади, конкурси

УЧЕБНА  2023/2024 ГОДИНА


Ученичката Никол Проданова от 6в клас с класен ръководител Ана Колева се представи отлично с изпълнението си на песента “Остани” от репертоара на незабравимата Паша Христова и бе наградена с Първа Награда /над първо място/ в категория песен на роден език  на Международния конкурс “Звукът на времето”, провел се в старопрестолния град Велико Търново. 


С гордост и радост съобщаваме, че Йоанна Русева и Габриела Василева от 3.в клас получиха награди за своите впечатляващи творби в конкурса “Детско море”, организиран от Моряшкия професионален съюз.

     Конкурсът, посветен на Международния ден на детето – 1 юни и Деня на моряка – 25 юни, се провежда за 25-ти пореден път и тази година привлече над 1200 рисунки и над 70 литературни творби от цялата страна. Йоанна се отличи със своето стихотворение “Морето”, а Габриела бе наградена с трета награда за своята рисунка.

     Поздравяваме Йоанна и Габриела за тяхното творчество и успехи! Благодарим също на техните родители за подкрепата и насърчението.

     Пожелаваме на Йоанна и Габриела още много вдъхновение и творчески успехи в бъдеще! Нека продължаваме да насърчаваме децата да преследват своите мечти и да развиват своите умения.


Адриан Бояджиев от 5. г клас с Европейска титла

Адриан Бояджиев от 5. г клас отново стъпи на почетното първо място на Европейското първенство по Киокушин карате, което се проведе на 18 и 19 май в гр. Варна. На престижното състезание са взели участие повече от 700 състезатели от 21 страни. Между момчетата от 10 – 11 годишна възраст Адриан спечели титлата европейски шампион и се пребори за красивия трофей. Всички ние му пожелаваме и Световната купа. 


          Отново повод за гордост и радост ни дават Радина Маринова и Илкай Исмаил от 3.В клас със спечелените  златни медали  в Зимния кръг на математическото състезание „Математика без граници“. Йоанна Русева също се представи отлично и се пребори за бронзов медал.

         Дерзайте и успявайте, побеждавайте!


Златни медали и първо място за Мартина и Кристина Филипови и Георги Аврамов от 3.д клас от зимния кръг на  националното математическо състезание”Математика без граници” , провело се на 29.02.2024г.в град Варна.

Пожелаваме им да продължават да покоряват  още много върхове!Поредна гордост за Адриан Бояджиев от 5. г клас

Адриан Бояджиев от 5. г клас защитава упорито постигнатите високи резултати в спорта киокушин карате.

За пореден път петокласникът грабна призовото място сред своите връстници (10 – 11 год.) на десетото Балканско първенство по карате киокушин в Бурса, Турция. Състезанието се проведе на 9 и 10 март. Адриан безапелационно успя да защити титлата си от миналата година на същото первенство, провело се в град Варна. Успехът му още един път доказва, че спортът учи на самодисциплина и контрол, много взима, но още повече дава.


Магдалена Николова, ученичка от 1.в клас с чудесно представяне на Коледно математическо състезание.

Поздравления!


Ученици от трети и четвърти клас се включиха в Международната дистанционна ученическа олимпиада „КИНГС“.

     Те провериха своите знания по български език, математика, английски език, човекът и природата, човекът и обществото, логика и информационни технологии.

     Диплома за постигнати изключителни резултати по предметите, по които се състезаваха получиха: Александра Василева – 4.а клас; Алина Маркова – 4.а клас;

За финалния кръг се класираха: Мария Андреева – 4.а клас; Йово Войнов – 3.г клас и Адриан Георгиев – 3.г клас.

Поздравления, деца!


Второ място и сребърен медал за Мартина Валериева Филипова, от 3.д клас, за участието й в 32ри есенен математически турнир” Черноризец Храбър”, който се проведе на 1 ноември 2023г.в град Варна.


Поздравления за учениците от 3.В клас, класирали се отлично на есенния кръг на състезанието „Математика без граници“:

Радина Маринова  – I място и  златен медал;

Илкай Исмаил и Кристиян Новаков – II място и  сребърни медали.

    Илкай Исмаил е отново победител в своята възрастова група и на Международната олимпиада по ментална аритметика „Mindskills global 18“.


     С радост и гордост ви съобщаваме за поредните успехи на нашите математици – отличници! На есенния кръг на състезанието „Математика без граници“, Ангел Киров /3.г клас/ отново спечели I място и златен медал, а Борис Митков /също от 3.г клас/ е на III място, което му донесе бронзов медал.

    Само така, момчета! Не пестете силите си! Постоянството и трудолюбието винаги дават положителни резултати!


Тодор Тодоров Димитров, ученик от 6.б клас в ОУ “Св.св. Кирил и Методий”, посещава тренировки по плуване от 4–годишна възраст. На 6 години е картотекиран състезател към КСП “Торпедо” – Варна. В резултат на усилените тренировки по плуване, в продължение на повече от 8 години има редица спортни постижения на клубни състезания.

На Републиканско първенство по плуване, което се проведе от 01. до 03.12.23г. в гр.Бургас, Тодор Димитров стана вицедържавен шампион по плуване на 200 м свободен стил с време от 2 мин. и 14 сек. и се класира 3 – ти на 50 м бруст – бронзов медалист.


Нов повод за гордост в 5.г клас донесе Адриан Бояджиев с първото си място на 19-то държавно първенство за мъже, жени, юноши и девойки по киокушин карате, което се проведе в град Варна. Между повече от 200 участници на 21 октомври, Адриан грабна златния медал и купа за спортното си постижение, това стана във възрастовата група 10-11 години. По традиция той почерпи за успеха си и получи поздравления от съучениците и учителите си.